Istorijat kompanije

Deling d.o.o.

Istorijat naše kompanije - Deling d.o.o.

Firma DELING je osnovana i započela sa radom 1991. godine. Tokom svih ovih godina, nasa djelatnost i proizvodni portfolio su usmjereni na:

PROJEKTOVANJE I INŽINJERING

 • Projektovanje NN razvodnih postrojenja do 7000 A (distributivna, upravljačka, nadzorna, elektromotorni pogoni – MCC);
 • Projektovanje transformatorskih stanica do 220 kV naponskog nivoa;
 • Projektovanje PV solarnih sistema
 • Projektovanje SN razvodnih postrojenja do 36 kV
 • Projektovanje svih vrsta električnih instalacija jake i slabe struje;
 • Projektovanje sistema za nadzor i upravljanje (SCADA);
 • Projektovanje mašinskih elemenata i proizvoda (kontejneri, male i srednje konstrukcije, kabine)

PROIZVODNJA

 • Vlastita proizvodnja NN razvodnih postrojenja do 3200 A (distributivna, upravljačka, nadzorna, elektromotorni pogoni – MCC);
 • Proizvodnja NN razvodnih postrojenja do 7000 A – System ProEPower licenca-ABB
 • Prozvodnja kompaktnih betonskih i aluminijumskih transformatorskih stanica 10(20)/0,4(0,8) kV, snage do 5000 kVA
 • Proizvodnja SN postrojenja 12-24-36 kV, do 2500 A, 25 kA/1s
 • Proizvodnja mašinskih proizvoda I poluproizvoda

IZVOĐENJE ELEKTROMONTAŽNIH RADOVA

Izvođenje radova, montaža opreme, puštanje u rad, servis i održavanje jake i slabe struje na elektroenergetskim postrojenjima do 220 kV, industrijskim i javnim objektima.

1991 -

Osnivanje kompanije DELING. Osnivač Omer Delalić, kompanija za izvođenje radova u oblasti elektroinstalacija sa 5 zaposlenih.

1991 -

2000 -

Proširenje djelatnosti na proizvodnju i asembliranje distributivnih transformatorskih stanica i NN razdjelnih ormara do 1000 A uz outsourcing elemenata izvođenje radova u oblasti elektroinstalacija, 25 zaposlenih.

2006 -

Izgradnja novog proizvodnog pogona od 12000 m2, nabavka CNC strojeva za obradu metala, izgradnja lakirnice za plastifikaciju, nabavka mjerne opreme za rutinska ispitivanja proizvoda, proizvodnja distributivnih TS i NN razvodnih postrojenja, izvođenje radova u oblasti elektroinstalacija, osnivanje podružnice u SR Njemačka, 50 zaposlenih.

2006 -

2008 -

Razvoj SN postrojenja DELS, tipizacija NN razvodnih postrojenja i distributivnih TS.

2012

Izvođenje radova u oblasti elektroinstalacija, proizvodnja SN postrojenja DELS, NN razvodnih postrojenja i distributivnih TS, 75 zaposlenih.

2012

2012 -

Kompletiranje serije SN postrojenja DELS-12-24-36, NN razvodnih postrojenja do 3200 A i distributivnih TS do 3x1000 kVA.

2014 -

Izvođenje radova u oblasti elektroinstalacija, Proširenje proizvodnog pogona za 3000 m2, 170 zaposlenih.

2014 -

2016 -

Razvoj proizvodnje u metalnom sektoru, zaokružen proces obrade metala.

2020 -

Izvođenje radova u oblasti elektroinstalacija, proširenje proizvodnog pogona za 2000 m2, razvoj i proizvodnja novih tipova transformatorskih stanica i NN razvodnih postrojenja, naglasak na proizvodnju u export u zemlje EU, izvođenje radova u oblasti elektroinstalacija, osnivanje podružnice u Republici Hrvatskoj, osnivanje podružnice u SR Austrija, 240 zaposlenih.

2020 -

2022 -

Proširenje proizvodnog pogona za 2000 m2, proizvodnja mašinskih proizvoda i poluproizvoda, izvođenje radova u oblasti elektroinstalacija, 240 zaposlenih.
Firma DELING je okončala proces uvođenja sistema upravljanja kvalitetom od 2004.godine posjeduje CERTIFIKAT ISO 9001:2000. te od 2013.godine takođe i certifikat EN ISO 14001:2004.

Proizvodnja serije kompaktnih transformatorskih stanica je produkt dugododišnjeg iskustva i know-how stručnih ljudi DELING-a. Materijali (betonski predfabricirani elementi i Al limovi) od kojih su izrađene TS osiguravaju pouzdan i siguran rad, dug životni vijek, širok spektar mogućnosti rasporeda opreme. U paleti širokog spektra  tipova TS  omogućeno je zadovoljenje gotovo svih potreba korisnika.

Proizvodnja NN razvodnih ormara po modularnom sistemu otvara širok spektar različitih konfiguracija. Razvodni ormari NN obuhvataju široku oblast primjene u elektrodistributivnim i industrijskim  objektima, kao i u objektima u sektoru usluga. Novo u programu DELING-a su razvodni ormari proizvedeni i asemblirani prema TTA licenci  Striebel & John, Germany.

Proizvodnja SN Metal - Clad postrojenja bazirana je na TCA platformi sa ABB Italy i pruža širok spektar mogućnosti primjene u elektrodistributivnim i svim drugim granama industrije, transporta i sektora usluga.

DODATNE DJELATNOSTI

Osim svojih osnovnih djelatnosti, kompanija DELING počevši od 2010 godine, uvela je i novu poslovnu djelatnost iz oblasti pravnog, ekonomskog i finansijskog savjetovanja, oblasti računovodstva i knjigovodstva, kao i pružanje usluga poreznog savjetovanja i zastupanja, a sve u cilju pomoći ino firmama koje imaju namjeru započeti ili su već započele poslovne aktivnosti u Bosni i Hercegovini, a potrebne su im moderne i specijalizirane usluge poreznog savjetovanja i zastupanja.

Imate dodatnih pitanja vezano za naše usluge i proizvode?

Pošaljite nam upit a naše ljubazno osoblje će Vas kontaktirati u što kraćem roku i odgovoriti na Vaš upit.

The smart way to energy !

Firma DELING je osnovana i započela sa radom 1991. godine. Osim svojih osnovnih djelatnosti, kompanija DELING počevši od 2010 godine, uvela je i novu poslovnu djelatnost iz oblasti pravnog, ekonomskog i finansijskog savjetovanja, oblasti računovodstva i knjigovodstva, kao i pružanje usluga poreznog savjetovanja i zastupanja, a sve u cilju pomoći ino firmama koje imaju namjeru započeti ili su već započele poslovne aktivnosti u Bosni i Hercegovini, a potrebne su im moderne i specijalizirane usluge poreznog savjetovanja i zastupanja.
M4 bb Šići
75000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
logo-deling.png
© 2023 | Deling d.o.o. Tuzla.
Sva prava pridržana.

Designed by: